Com es vestien els talaiòtics?

El dilluns 4 de desembre vam fer la primera sortida d’aquest curs i vam anar al museu de Menorca per tal de fer l’activitat Com es vestien els talaiòtics?
Aquest mes iniciam una nova unitat que ens acosta al món de l’arqueologia de Menorca, així és no podíem trobar millor manera de començar-la que endinsar-nos al món dels primers habitants de Menorca de fa molts i molts anys: els talaiòtics. Abans, però, vam veure un vídeo sobre la Menorca talaiòtica i un PowerPoint sobre la prehistòria i l’arqueologia de Menorca i en vam parlar sobre què era allò dels talaiòtics i la feina dels arqueòlegs.
En arribar al museu ja ens estaven esperant i la monitora de l’activitat ens va explicar els animals que vivien en aquella època i com a partir d’ells es confeccionaven els vestits. Després ens va treure unes teles de cotó i uns cordills i cadascú ens vam vestir com vam voler, segurament de la mateixa manera com es vestien aquells primers habitants de Menorca.
Per acabar, vam fer un collaret amb bolles petites per tal d’adornar la nostra vestimenta.
I com que no va fer massa fred aquell dia, ens vam aturar a berenar a l’esplanada i vam jugar una estona al parc.
Donem les gràcies a la mamà de n’Izan, na Sandra, que ens va acompanyar durant tota l’estona.

1 comentari:

  1. jajajaja, ara ho entenc tot... quan avui hem anat a visitar Trepucó, a n'Eila li han encantat ses grans pedres, però tot d'una m'ha demanat: on són els animals? per què no hi ha unes cabres? no he vist ossos de persones mortes, dels "talaioquis". Després m'ha dit cosa d'un esquelet i un fòssil de la sala de psico i ja he perdut es fil...

    ResponElimina