La protagonista de la setmana: n’Eila

Uf, en teníem moltes ganes de tornar a fer l’activitat del protagonista de la setmana. I només tornar de les vacances de Nadal, n’Eila va ser la nostra protagonista.
Però l’activitat no la vam fer el dia acordat, sinó una setmana després perquè na Josepa va estar malalta.

Així que el passat dijous, na Belen, la mamà de n’Eila, va venir a la classe amb una guitarra i un conte, preparada per fer un contacontes. La història que van escollir va ser La cançó de les balances, d’Alba Salvador i Ignasi Blanch, i diu així: “Hi havia una vegada un rei que cada matí comptava i recomptava totes les seves possessions des de la finestra del castell. Tot el que es veia era seu: terres, pous, arbres i cases. A ell només li importava el preu de les coses, però no la felicitat de la gent. 
Quan el jove Ovidi es presenta al castell per fer-li una petició en nom del poble, el monarca l’ignora sobiranament. Necessiten un pont per travessar el riu i arribar a l’escola. El jove, malgrat el rebuig reial, decideix tornar dies més tard al castell per cantar-li una cançó que el faci canviar d’actitud.” Així que na Belen i n’Eila ens han explicat el conte i també ens han cantat una cançó. Ah!, i al final hem construït molts ponts perquè els fillets i les filletes d’aquell poble puguin anar a l’escola.

Moltes gràcies, Belen i Eila, per aquesta estona tan especial que vam compartir tots junts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada